Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Van Veene­n­daal. U kunt ons bereiken via ons contactformulier of op nummer 013 511 12 80.

Huisartsenpraktijk
Van Veenendaal
Kreitenmolenstraat 26e
5071BE Udenhout
Tel 013 511 12 80
Fax 013 511 3788

Ziekenhuis in de buurt
Wist u dat u bij ons terecht kunt
voor een scala  aan zieken­huis­verrichtingen?

Goede doelen

Wij vinden het belangrijk dat onze praktijk maatschappelijk betrokken is. Hieraan geven wij uiting door goede doelen te steunen. De keuze voor de doelen die wij steunen komen voort uit de kernwaardes  van waaruit wij onze zorg leveren. Voorop in onze zorg staat het begrip vrijheid. Deze kernwaarde wordt uitgewerkt in de begrippen eigen verantwoordelijkheid, gelijkheid en empowerment. Wij menen dat deze waardes goed terugkomen in de doelstellingen van de stichting KIVA (www.kiva.org). Deze stichting leent microkrediet uit aan individuen. De kredieten worden gebruikt om het eigen leven te verbeteren en de kansen op persoonlijke groei te vergroten.

Op dit moment lopen er twee leningen vanuit de praktijk. De eerste is overgemaakt aan mevrouw Ran Put in Cambodja (Klik hier voor meer informatie). Zij wil de lening gebruiken om landbouwgrond te kopen. De tweede lening is naar de heer Salah (Klik hier voor meer informatie) in Libanon gegaan. Hij wil graag een grotere oven kopen om meer van zijn beroemde marakish broodjes te verkopen.

Ran Put    Salah

Een onderneming maakt ook altijd gebruik van natuurlijke grondstoffen. Inmiddels is bekend dat we allemaal moeten bijdragen aan de kringloop hiervan. Een huisartsenpraktijk gebruikt veel papier. Daarom hebben we als praktijk bomen gekocht via de stichting natuurmonumenten. Op 12 november 2011 hebben wij deze bomen geplant.

In 2013 hadden wij de gelegenheid om een goed doel voor Udenhout zelf te ondersteunen. Onze assistente, Jose de Groot, ging lopen voor Udenhout Heartsafe. Overal in Udenhout hangt AED apparatuur. Dit zijn de apparaten waarmee bij een hartstilstand het hart weer aan de praat gekregen kan worden.

Dit jaar sponsoren wij een van onze eigen patienten die gaat fietsen om geld op te halen voor de ziekte van Duchenne.