Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Van Veene­n­daal. U kunt ons bereiken via ons contactformulier of op nummer 013 511 12 80.

Huisartsenpraktijk
Van Veenendaal
Kreitenmolenstraat 26e
5071BE Udenhout
Tel 013 511 12 8

Ziekenhuis in de buurt
Wist u dat u bij ons terecht kunt
voor een scala  aan zieken­huis­verrichtingen?

Onze spreekuren

Afspraken worden telefonisch gemaakt tussen 8.00 en 10.00 uur. Afspraken bij de huisarts worden alleen op de dag zelf gepland. U kunt dus zelf kijken welke dag u uitkomt en op deze dag de afspraak maken. Elke dag is er spreekuur van 8.00 uur tot 10.30 uur en 14.00 uur tot 16.30 uur. Bij drukte worden deze plaatsen uitgebreid. De huisarts loopt zijn visites tussen 11.00 uur en 13.00 uur. De praktijk is gesloten tussen 12.00 uur en 13.00 uur. De spoedlijn is dan open. Wij hebben geen inloopspreekuur.

Ingrepen zoals het weghalen van moedervlekken worden vaak op donderdagmiddag gepland.

Wegens de drukte in de praktijk zijn wij genoodzaakt om patiënten die niet zijn verschenen op hun afspraak zonder bericht een waarschuwing te geven, waarna bij een tweede waarschuwing een rekening volgt. U kunt dan geen afspraak maken tot dat u de rekening betaalt heeft. De tarieven hiervoor zijn: bij POH’s en wondzorg €35,91 en bij huisarts en assistente is het bedrag €12,21. Wij vragen u om minimaal 24 uur van te voren uw afspraak af te zeggen indien u verhindert of ziek bent. Als de assistenten niet te bereiken zijn vanwege bijvoorbeeld weekend mag dit ook per mail worden geannuleerd.  

Wij hechten er als praktijk grote waarde aan om flexibel te zijn in onze dienstverlening. Bij uitzondering zal de praktijk voor u regelen om voor 8.00 uur of na 17.00 uur te worden gezien.

Ouderen spreekuur
Onze praktijk heeft relatief veel oudere patiënten. Deze doelgroep is zorgbehoevend. Onze assistenten Jose de Groot en Lisa Khatchatrian hebben zich gespecialiseerd in ouderenzorg. U kunt hen terecht met vragen over ouderenzorg, het afnemen van geheugentesten en het regelen van hulpmiddelen. Desgewenst kunnen zij een huisbezoek afleggen.

Wondspreekuur
Onze assistente Maria-Antoinette Willems heeft zich toegelegd op de wondzorg. Zij assisteert bij bijna alle ingrepen van de huisarts, controleert wonden en adviseert over kousen. Tevens kan zij een enkel-arm-index meting verrichten. Een pijnloos onderzoek van ongeveer 20 minuten wordt nauwkeurig bepaald hoe het gesteld is met de doorstroming van de bloedvaten in de benen.

POH-somatiek
Patiënten met suikerziekte (diabetes) komen op controle bij de praktijkondersteuner Corinne Staal. Zij bespreekt medicatie en onderzoekt de ogen, de bloeddruk en de voeten. Marianne verzorgt de controles voor patiënten met astma en COPD. Bij astma en COPD wordt speciale aandacht besteedt aan het gebruik van inhalatie medicatie. Bij twijfel of de longen achteruitgaan wordt er een spirometrie onderzoek (longfunctietest) gedaan.
Voor de controles van patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten kunt u terecht bij Corinne Staal, Mirjam van Morkhoven en Marianne Besteman. Via onze praktijk bestaat de mogelijkheid om een 24-uurs bloeddrukmeting uit te voeren. Dit is een nauwkeurige meting van de bloeddruk, waarbij u gedurende 24 uur een klein kastje en bloeddrukband mee naar huis krijgt.

POH-GGZ
Praktijkondersteuner Tanja Roefs ondersteunt de huisarts bij de behandeling van patiënten met psychische problemen. Op het spreekuur van de POH-GGZ worden patiënten begeleid met kortdurende en langdurige psychische klachten. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om depressies, angsten of verwerkingsproblemen na traumatische gebeurtenissen.

Assistente spreekuur
Onze praktijk heeft ook een assistente spreekuur. Hierbij worden kleine onderzoeken gedaan zoals bloeddruk en gehoortesten. Op dit spreekuur worden ook uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek gedaan. Daarnaast kunnen kleine handelingen zoals wratten aanstippen, injecties plaatsen, oren uitspuiten en hechtingen verwijderen op dit spreekuur plaatsvinden.