Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Van Veene­n­daal. U kunt ons bereiken via ons contactformulier of op nummer 013 511 12 80.

Huisartsenpraktijk
Van Veenendaal
Kreitenmolenstraat 26e
5071BE Udenhout
Tel 013 511 12 80
Fax 013 511 3788

Ziekenhuis in de buurt
Wist u dat u bij ons terecht kunt
voor een scala  aan zieken­huis­verrichtingen?

Covid-19 Informatie

Wat is COVID-19?
COVID-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door een nieuw coronavirus (SARS-CoV-2). De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken en in ernstige gevallen ademhalingsproblemen. Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen.

De belangrijkste klachten die vaak voorkomen bij COVID-19 zijn:
– Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
– Hoesten
– Benauwdheid
– Verhoging of koorts
– Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Als u een van deze klachten heeft op dit moment dan verzoeken wij u om niet langs te komen op de praktijk en de afspraak te annuleren of te wijzigen

Voor meer informatie kunt u kijken op
https://www.rijksoverheid.nl
Of bel naar (0800) 13 51

Wilt u meer informatie over de klachten van Covid-19?
dan kunt u kijken op:
https://www.thuisarts.nl

Covid-19 Vaccin
Het is algemeen bekend dat Nederland druk bezig is met de Covid-19 Vaccinaties. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Het RIVM en de GGD geven ons de opdracht om per categorie op te roepen samen met de huisartsenpost. Op dit moment zijn er al oproepen de deur uit van de GGD, huisartsenpost en Huisarts. Lees de uitnodiging goed door om te kijken wat u moet doen.

Uitnodiging van de huisarts
Wij zijn weer druk bezig met het vaccineren tegen Covid-19. Op dit moment vaccineren wij alleen met het merk AstraZeneca. Wij zijn afhankelijk van een instantie waar wij vaccins kunnen bestellen. Deze bepalen de hoeveelheid en wanneer wij de vaccins mogen ontvangen. Dit houd in dat wij per keer moeten bekijken hoeveel mensen er opgeroepen kunnen worden. De doelgroep vanaf 60 jaar is nu aan de beurt. Valt u in deze doelgroep krijgt u vanzelf een uitnodiging vanuit de huisarts. Mensen tussen de 18 en 60 jaar met een medische indicatie ontvangen een oproep vanuit de GGD. De GGD heeft dus wat overlap met onze doelgroep. Dit kan wat verwarring opleveren. Wacht dus nog rustig af. De uitnodigingen komen er aan.
De datum en tijd van onze uitnodigingen staan vast en hier kunnen wij helaas NIET van afwijken. Daarom verzoeken wij u om op deze aangegeven datum en tijd te komen.

Voor meer informatie over het vaccin kunt u kijken op
https://www.ggdnog.nl

Voor een duidelijke uitleg over het Covid-19 virus en de maatregelen ga dan naar de website van Steffie. Zij verteld u alles wat u moet weten.
https://corona.steffie.nl

Ik ben gevaccineerd met AstraZeneca, Jonger dan 60,wat moet ik doen?
Als u bent gevaccineerd met AstraZeneca en geen klachten ervaart is er geen rede tot zorgen.
Alleen als u kort geleden geprikt bent en u krijgt na 3 dagen (weer) ziekteverschijnselen met daarbij onverwachte en/of onbekende klachten, en/of kleinere blauwe vlekjes (puntbloedingen) in de huid, dan luidt het advies om contact op te nemen met uw huisarts.

Ik ben nu 1x gevaccineerd, Jonger dan 60, wat betekend dit voor mijn 2e prik?
Tussen de 2 vaccinaties zit 12 weken. de 2e prik is van het zelfde vaccin. Er word de komende weken nader onderzoek gedaan. U hoeft nog niet te bellen voor een nieuwe afspraak naar de GGD of de huisarts. Zij nodigen u opnieuw uit wanneer er meer duidelijkheid is over het vaccin.Voor meer informatie kijk op:
www.coronavaccinatie.nl
Of bel naar:
(0800) 13 51